Hjerteforskning

Heart Math Institute i USA forsker i hjertet og dets rolle for sundhed, læring, personlig udvikling, sociale kompetencer, og hvorvidt hjertet kan bidrage til at belyse nogle af bevidsthedens gåder.

Deres forskning viser at vi må gøre op med forestillingen om hjertet som blot værende en mekanisk pumpe, der formidler blod rundt i kroppen.

Hjertet har ca. 40.000 neuroner (hjerneceller), der virker som en enhed med hukommelse og har evnen til at træffe selvstændige valg. Hjertets hjerne kommunikerer hele tiden med hjernen og der går betydelige flere nerve forbindelser fra hjertet til hjernen end omvendt.

Mennesket sender elektromagnetisme ud fra hjerte og hjerne og hjertets elektromagnetiske felt har en rækkevidde (amplitude) der er 60 gange større end hjernens felt og alt hvad vi føler i hjertet, når ud til hver eneste celle i kroppen.

Hjertets magnetiske felt er 5000 gange stærkere end hjernens og kan måles over en meter uden for kroppen. Inden for denne radius rører vores hjerte bogstaveligt omgivelserne.

Tænk – det traditionelle behandlersystem koncentreres ofte kun om hjernen (hvis lægen har tid), enten med medicin eller psykolog samtaler. En kombination af alternativ behandling og traditionel behandling, må være den mest optimale behandling for syge mennesker, da følelserne skal være behandlet for at kunne behandle resten af kroppen.

www.heartmath.org